Fagi.gr

Δρόμος Θυσίας Αίπους 2018

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου Σάμου, διοργανώνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 αγώνα δρόμου ανάβασης του Αίπους με την επωνυμία:  “Δρόμος Θυσίας Αίπους 2018”, για μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και για ενήλικες και την πεζοπορική διαδρομή  “Μονοπάτι Θυσίας Αίπους 1912”, στα χνάρια των πρωταγωνιστών της μάχης του Αίπους το ξημέρωμα της 15ης Νοεμβρίου 1912.

Η εκκίνηση -σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα- για τα  αγωνίσματα των 1.500μ των κατηγοριών ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ , ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ,θα γίνεται διαδοχικά και ανά 5΄, με πρώτη εκκίνηση στις 10.20 . Αντίθετα για τις κατηγορίες Ανδρών & Γυναικών υπάρχει κοινή  εκκίνηση στις 10.40.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
3.000Μ ΑΝΔΡΩΝ  ( με ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΓΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ) Οι γεννηθέντες τα έτη 2003 και μεγαλύτεροι
3.000Μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( με ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΓΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ) Οι γεννηθείσες τα έτη 2003 και μεγαλύτερες
1.500Μ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ( με ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΓΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ) Οι γεννηθέντες τα έτη 2004-2005
1.500Μ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ( ( με ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΓΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ) Οι γεννηθείσες τα έτη 2004-2005
1.500Μ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β ( ( με ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΓΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ) Οι γεννηθέντες τα έτη 2006-2007-2008
1.500Μ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β( ( με ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΓΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ) Οι γεννηθείσες τα έτη 2006-2007-2008

«ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΙΠΟΥΣ 2018»

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

09.00-09.40        ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ( ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒ).

09.45                   ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ( ΦΟΒ ) ΣΤΙΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ

10.20                             ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1.500μ. ΠΠΒ΄

10.25                             ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1.500μ ΠΚΒ΄

10.30                             ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1.500μ ΠΠΑ΄

10.35                             ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1.500μ ΠΚΑ΄

10.40                             ΕΚΚΙΝΗΣΗ 3.000μ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

11.15                   ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ.

12.00         ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΑΙΠΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΗ

  • «Δρόμος Θυσίας Αίπους 2018»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

9:00 – 10:00 π.μ.: Συγκέντρωση αθλητών στην πλατεία του Ομίλου, στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου για την εγγραφή και προετοιμασία των συμμετεχόντων. Επίσκεψη αθλητών και γονέων αθλητών στο Μουσείο του Φ.Ο.Β. και στην έκθεση ενθυμημάτων κειμηλίων της Μάχης του Αίπους.

10:00π.μ.: Μεταφορά στο χώρο εκκίνησης των αγώνων.

10:30π.μ.: Εκκίνηση αγώνα. Τερματισμός στο Μνημείο Πεσόντων Αίπους Απονομή επάθλων και αναμνηστικών στους αθλητές.

12:00: Επιστροφή

Τα αναμνηστικά στους 6 πρώτους νικητές των αγωνισμάτων έχουν φιλοτεχνηθεί όπως και όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, από την συντοπίτισσα καλλιτέχνιδα κ. Δέσποινα Καλαγκιά.

 

  • “Μονοπάτι Θυσίας Αίπους1912”

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

9:00 π.μ.: Προσέλευση των ενδιαφερομένων με ιδιωτικά μέσα στο τμήμα της οδού Πεσόντων 200 μέτρα περίπου πριν τον Ι.Ν. Αγ. Μακαρίου που υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων. Εκεί θα υπάρχει και η γραμματεία της διοργάνωσης στην οποία θα μπορούν να παραδοθούν προσωπικά αντικείμενα τα οποία θα παραδοθούν στο τέλος της ανάβασης. Υπενθυμίζουμε ότι για συμμετοχή χωρίς προβλήματα απαιτείται στοιχειώδης εξοπλισμός όπως παπούτσια πεζοπορίας και σακίδιο πλάτης για νερό, μπουφάν, γυαλιά, φωτογραφική μηχανή κλπ.

09:30 – 10:30π.μ.: Πεζοπορία κατά μήκος της διαδρομής Πραντούνικα Βρυσάκια Καστέλι Μνημείο Πεσόντων Αίπους, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τον τερματισμό και την απονομή επάθλων αναμνηστικών στους αθλητές του αγώνα “Δρόμος Θυσίας2018”,

12:00: Επιστροφή

Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνό και τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν, είτε στο email του ΦΟΒ                        ( f .o.vrontados@gmail.com) είτε στα τηλέφωνα 6972828236 & 6977945900 μέχρι την Πέμπτη 15-11-2018.

Επίσης ο Φ.Ο.Β. Συμμετέχει στο «Μνημόσυνον των Πεσόντων επί του Αίπους το 1912 δια την απελευθέρωσιν της Χίου» που τελείται από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και περιλαμβάνει:

7:00π.μ.: Θεία Λειτουργία, Μνημόσυνο και Τρισάγιο στη μνήμη των Πεσόντων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου.

11:00π.μ.: Τρισάγιο στη μνήμη των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο

μνημείο του Αίπους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ :

  • Για τους αθλητές-τριες των σωματείων:

Οι δηλώσεις θα κατατίθενται στο Γραφείο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ( Σύλλα 8 Δημοτικό Στάδιο Χίου, Τηλ – ΦΑΧ : 22710 20588, e-mail.:segaschios-samos@otenet.gr ) , μέχρι και την  Πέμπτη 15/11/2018 στο ειδικό έντυπο που επισυνάπτεται στην προκήρυξη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για να είναι έγκυρες θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν σφραγίδα και υπογραφή από τον Πρόεδρο και το Γ. Γραμματέα του σωματείου.

Ο εκπρόσωπος του σωματείου, θα πρέπει να έχει μαζί του τα Αθλητικά Δελτία των αθλητών

του θεωρημένα από Γιατρό.

  • Για τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια :

Οι δηλώσεις θα κατατίθενται –στο ειδικό έντυπο που επισυνάπτεται – στο Γραφείο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ ( Σύλλα 8 Δημοτικό Στάδιο Χίου, Τηλ – ΦΑΧ : 22710 20588, e-mail.:segaschios-samos@otenet.gr ) , μέχρι και την Τετάρτη 14/11/2018.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για να είναι έγκυρες θα πρέπει να φέρουν σφραγίδα και υπογραφή από το Διευθυντή του Σχολείου.

Οι συνοδοί των Σχολείων θα πρέπει να έχουν μαζί τους, συγκεντρωτική κατάσταση των μαθητών τους.

Η απόδειξη της ηλικίας των μαθητών-τριών (κάτω των 18 ετών ), εάν συμμετέχουν με το σχολείο τους, μπορεί να γίνει και με την συγκεντρωτική κατάσταση.

  • Για τους ελεύθερα ασκούμενους

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν και την ημέρα των αγώνων από τις 09.00 – 09.40, στα Γραφεία του ΦΟΒ, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Βροντάδου, παίρνοντας αριθμό συμμετοχής και καρτελάκι για το σακίδιο με τα ρούχα.

Οι συμμετέχοντες – εκτός μαθητών-τριών και αθλητών-τριών των σωματείων του ΣΕΓΑΣ- θα πρέπει να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε επίσημο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ηλικία τους.

Η οριστικοποίηση όλων των συμμετεχόντων στους αγώνες, θα γίνεται υποχρεωτικά με την παρουσία τους στο χώρο κλήσης μπροστά στα Γραφεία του ΦΟΒ ( Πλατεία Αγ. Γεωργίου ) την ημέρα των αγώνων από 09.00-09.40.ΕΠΑΘΛΑ

Στους τρείς  πρώτους νικητές και τις τρείς πρώτες νικήτριες κάθε κατηγορίας θα δοθούν έπαθλα.

Στους 1ο -1η: Αναμνηστικό των αγώνων -Χρυσό μετάλλιο –Δίπλωμα

Στους 2ο-2η : Ασημένιο Μετάλλιο –Δίπλωμα

Στους 3ο -3η : Χάλκινο Μετάλλιο-Δίπλωμα

Επίσης, μετά το τέλος του αγώνα στον χώρο του Μνημείου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ : Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ 2018-2019.Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Αγώνων.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Οι αθλητές-τριες των σωματείων θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους, όπως ορίζει ο Ν. 2725/99 πριν από τους αγώνες.

Οι ανεξάρτητοι δρομείς, που δεν έχουν Αθλητικό Δελτίο, και οι μαθητές-τριες, θα πρέπει να εξεταστούν πριν τους αγώνες, από γιατρό, με ευθύνη δική τους ή των γονέων/κηδεμόνων τους. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.Οι διοργανωτές του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί ο συμμετέχων στη διοργάνωση.

Επομένως, από τους διοργανωτές, δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες-χουσες, αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι ( κάτω των 18 ετών ) με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους  ή των συνοδών τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Για τους συμμετέχοντες στον αγώνα, που επιθυμούν να μετακινηθούν από την πόλη της Χίου στο Φαφάλειο, θα υπάρχει λεωφορείο. Ώρα αναχώρησης από το Δημαρχείο Χίου 45. Επιστροφή από το Αίπος για την πόλη της Χίου 12.00.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ : Η μεταφορά αθλητών-τριών από την πλατεία Αγ. Γεωργίου ( ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ) στις αφετηρίες, θα γίνει στις 45 με λεωφορείο το οποίο θα διαθέσουν οι διοργανωτές.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΡΩΝ : Εμφιαλωμένα νερά ( 0,5λ ) θα υπάρχουν στον τερματισμό.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΑ: Πίσω από τον τελευταίο αθλητή –τρια θα ακολουθεί ασθενοφόρο επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΘΛΗΤΩΝ : Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους σακίδια για να τοποθετήσουν τα ρούχα που θα αφήσουν πρίν την εκκίνηση, στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν. Η παραλαβή των σακιδίων θα γίνει στον χώρο του Τερματισμού.

Προσοχή!!: Πάνω στο σακίδιο θα πρέπει να αναγράφεται με ευκρίνεια ο αριθμός συμμετοχής του αθλητή-τριας.

Οι διοργανωτές δεν θα φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν απώλειες αντικειμένων αξίας.

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ : Η προθέρμανση – προετοιμασία των αθλητών-τριών θα γίνει στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη έγκυρα εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς που δεν διαθέτουν αριθμό συμμετοχής.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ:

Α. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά τους δεδομένα, μπορούν να παρέχονται σε τρίτους για τους σκοπούς χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων, καθώς και της δημοσίευσής τους στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όλων των συμμετεχόντων, που προκύπτουν από τις δηλώσεις συμμετοχής τους(προφορικές ή γραπτές), θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς, που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Με την δήλωση συμμετοχής, ο καθένας και η καθεμία που συμμετέχει συμφωνεί ότι τα δεδομένα του/της είναι αποθηκευμένα και θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του αγώνα.

Β. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς που εξυπηρετούν την προβολή της, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.

Δ5
Δ5

Related posts