Fagi.gr

Και στις νέες γυναίκες η Κανετιδου!

Και στις νέες γυναίκες η Κανετιδου!

Ανακοινώθηκαν τα 13 κορίτσια που θα πάνε στην Πορτογαλία για να διεκδικήσουν ένα ακόμα μετάλλιο στην τελευταία διοργάνωση φέτος για τις μικρές ηλικίες, το Ευρωπαικό πρωτάθλημα νέων γυναικών.Στην αποστολή συμμετέχει και η Χιώτισσα πολίστρια Ελένη Κανετίδου.

Η ομάδα φεύγει για Πορτογαλία την Παρασκευή και οι αγώνες ξεκνούν την Κυριακή.Στην αποστολή μετέχουν οι εξής 13 πολίστριες: Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Ελένη Κανετίδου, Βασιλική Δούλη, Ιουλία Κοντονή, Εμμανουέλα Αρχοντάκη, Αναστασία Λούδη, Μαρίνα Κοτσώνη, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Δήμητρα Παπαναστασίου, Ελένη Ελληνιάδη, Ελένη Αντωνιάδη, Ελένη Γρηγοροπούλου.

Μαζί τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος, ο συνεργάτης του Άγγελος Γαρελίδης, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, η διεθνής διαιτητής Ναταλί Μαρκοπούλου και η έφορος Βάσω Αρβανιτοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ.

Ο 4 όμιλοι της διοργάνωσης:

Α’: Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία

Β’: Ουγγαρία, Βρετανία, Ισραήλ, Σλοβακία

Γ’: Ολλανδία, Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία

Δ’: Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία

Η σειρά των αγώνων της Εθνικής μας Ομάδας, στον όμιλο (τοπικές ώρες):

9 Σεπτεμβρίου: 15.00 ΕΛΛΑΔΑ – Τουρκία

10 Σεπτεμβρίου: 16.30 ΕΛΛΑΔΑ – Ρωσία

11 Σεπτεμβρίου: 12.00 ΕΛΛΑΔΑ – Ρουμανία

Οι πρώτες ομάδες των ομίλων προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι 2ες και 3ες αγωνίζονται σε νοκ άουτ παιχνίδια για τις υπόλοιπες 4 θέσεις: 2Α – 3Γ, 2Γ – 3Α, 2Β – 3Δ, 2Δ – 3Β.

Στην ομάδα θα αγωνιστούν στο τέρμα η Κοτσιώνη (1999, Βουλιαγμένη) και η Αρχοντάκη (2001, Γλυφάδα). Η Κοτσιώνη είναι πιο έμπειρη και έχει πάρει μέρος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2016 στην Ν. Ζηλανδία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές προετοιμασίες της εθνικής. Φέτος, στην Βουλιαγμένη, αγωνίστηκε σε αρκετά ματς στην Α1.
Η Αρχοντάκη έπαιξε εξαιρετικά στα νοκ ‘αόυτ ματς στο Παγκόσμιο πριν από μερικές ημέρες όπου ήταν η πρώτη τερματοφύλακας της ομάδας.

Στην θέση της φουνταριστής, υπάρχουν η Μυριοκεφαλιτάκη (2001, Ολυμπιακός) και η Γρηγοροπούλου (1999, Γλυφάδα).
Η Μυριοκεφαλιτάκη που μάλλον θα ξεκινάει βασική, δεν θα παίζει τόσο πολύ όσο έπαιξε στο Βελιγράδι. Καταρχάς η ηλικία είναι μεγαλύτερη και κατά 2ον υπάρχει και η Γρηγοροπούλου που στη 1η της συμμετοχή με την εθνική ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση, θέλει να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.

Στην άμυνα βασική θα παίζει η Ελενα Ελληνιάδη (1999, Γλυφάδα) που έχει αρκετό καιρό να αγωνιστεί σε αυτή την θέση, αφού στην ομάδα της έπαιζε κατά βάση αριστερά. Είναι από τις πολύ έμπειρες της ομάδας και θα βοηθήσει πολύ στην επίθεση.
Στα 2 μετρα της άμυνας θα παίξουν επίσης η Β. Δούλη (2000, Νηρέας Χαλανδρίου), η οποία αγωνίστηκε στο πολύ πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων και η Αν. Λούδη (2000, Βουλιαγμένη) που στο Βελιγράδι έπαιξε και φουνταριστή όταν χρειάστηκε, αφού η Μπιτσάκου τραυματίστηκε στο δάκτυλο στον 1ο αγώνα.

Στην περιφέρεια υπάρχουν 6 κορίτσια. Μερικά από αυτά είναι έμπειρα και κάποια άλλα άπειρα.
Η Ελλη Πρωτοπαπά (Μπέρκλει, 1999), που είναι η αρχηγός της ομάδας, θεωρείται η καλύτερη παίκτρια με συμμετοχές και στην εθνική γυναικών. Το αριστερό της χέρι είναι φαρμακερό και αν αυτή πάει καλά, τότε είναι δεδομένο ότι η ομάδα έχει τύχη.
Η Δήμητρα Παπαναστασίου (Γλυφάδα, 1999), έχει εμπειρία από μεγάλους αγώνες αφού είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο της Ν. Ζηλανδίας το 2016 και ήταν βασική στην Γλυφάδα. Παίζει και στις 2 πλευρές της περιφέρειας και θα προσπαθήσει να σκοράρει, αφού έχει καλό σουτ.
Η Ελενα Αντωνιάδη (1999, Βουλιαγμένη) είναι άπειρη. Πρόκειται να πάρει μέρος στην παρθενική της εμφάνιση σε μεγάλους αγώνες. Είναι γρήγορη, παίζει και στις 2 πλευρές και είναι παίκτρια ειδικών αποστολών.
Η Ειρήνη Νίνου αν και μικρή (2002, Βουλιαγμένη) έχει μεγάλη εμπειρία. Φέτος έπαιξε και στην Βουλιαγμένη αρκετά και αναμένεται να παίξει πολύ και στο Ευρωπαικό.
Η Ελένη Κανετίδου (2001, Γλυφάδα) είναι από αυτές που ξέρουν πολύ πόλο. Παίζει με μυαλό, οργανώνει καλά, βλέπει εύκολα το ματς και σουτάρει όταν πρέπει καλά. Είναι βέβαια μικρή, αλλά αναμένεται να βοηθήσει πολύ.
Η Ιουλιάννα Κοντονή έπαιξε καλά με τις νεάνιδες, ειδικά όταν αποφάσισε να μην έχει το μυαλό της στην επίθεση μόνο. Στην συγκεκριμένη εθνική, αναμένεται να βοηθήσει, φτάνει να αγωνιστεί με το μυαλό και να εκμεταλλευτεί όποτε πρέπει το σουτ της.

Η κλήρωση δε θεωρείται καλή. Πολύ σημαντικος είναι ο αγώνας με την Ρωσία στον όμιλο. Αν κερδίσουμε, τότε περνάμε απευθείας στα προημιτελικά κι εκεί θα παίξουμε με τον χαμένο του Ιταλία-Ισπανία. Αν τερματίσουμε στην 2η θέση, τότε θα παίξουμε με τον νικητή του παραπάνου ζευγαριού.

Δ5

Related posts