Fagi.gr

Στην κορυφή ο Μερούσης στη λίστα Μαραθωνιοδρόμων 2017

Στην κορυφή ο Μερούσης στη λίστα Μαραθωνιοδρόμων 2017
Ολοκληρώθηκε η λίστα με τους καλύτερους Ελληνες και Ελληνίδες Μαραθωνιοδρομούς για το 2017 , στην κορυφή για άλλη μια χρονιά ο Χιωτης πρωταθλητής του ΦΟΒ , Χριστόφορος Μερουσης με την αποδοση 2:24:11 στην Κοπεγχαγη 21 Μαϊου ενω στην 7η ο Κυριάκος Συμιριώτης με χρόνο 2:29:20 που έτρεξε στην Θεσσαλονίκη στις 2 Απριλίου .Στις Γυναίκες η Αντωνία Μονιούκα βρίσκεται στις 35η θέση με τον χρόνο 3:28:28 που έκανε στο Μιλάνο στις 2 Απριλίου. Συνολικα στην λιστα Ανδρών εχει 179 δρομείς  και στις Γυναίκες 195.

Με τη προσθήκη 3 ακόμη αθλητών στον πίνακα χάρη στις επιδόσεις που πέτυχαν στον Μαραθώνιο Φλωρεντίας, ολοκληρώθηκε ο πίνακας για το 2017, που περιλαμβάνει 179 δρομείς. Αν βέβαια μέχρι το τέλος του 2017 υπάρξει κάποια νέα επίδοση, θα προστεθεί στη λίστα. Για την ιστορία, ο περσινός αριθμός ήταν 140, ο προπέρσινος 149, συνεπώς φέτος υπήρξε θεαματική άνοδος και ρεκόρ όλων των εποχών για την Ελλάδα για τους δρομείς που κατέβηκαν τις 3 ώρες. Οκτώ μαραθωνοδρόμοι κατέβηκαν φέτος τις 2,30 ώρες, έναντι 5 που ήταν πέρυσι.Ο Χριστόφορος Μερούσης μπορεί να μη κέρδισε φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, όμως οριστικοποιήθηκε πρώτος στη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων για το 2017, καθώς ο νικητής του ΠΠ του ΑΜΑ Κώστας Γκελαούζος με το 2.27.21 δεν ξεπέρασε τον καλύτερο χρόνο του 2017 2.24.11 που έκανε ο Μερούσης στη Κοπεγχάγη τον Μάιο. Τρίτος κατέβηκε στη λίστα από τη 2η θέση ο Μιχάλης Παρμάκης που έκανε στη Θεσσαλονίκη 2.28.12 και από ό,τι φαίνεται θα είναι ο 3ος καλύτερος Έλληνας σε χρόνο για το 2017. Στη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο, δεν υπήρξε εκπροσώπηση από την Ελλάδα στους άνδρες.

Θυμίζουμε ότι τη παράσταση κλέβουν και δύο αθλητές που μπηκαν στη λίστα τον προηγούμενο μήνα: Έσπασαν τα χρονόμετρα ο 61χρονος Γιάννης Σαριδάκης και ο 60χρονος Θεόδωρος Λυμπερόπουλος με 2.57 και 2.58 στη Φρανκφούρτη
Μεγαλύτερος λοπόν στη λίστα είναι ο Γιάννης Σαριδάκης (1956, 61 ετών) με 2.58.11 /2.57.44 στη Φρανκφούρτη, ενώ ο μικρότερος είναι ο Λάμπρος Μαλτέζος (1994, 23 ετών), και μάλιστα με πολύ καλή επίδοση 2.28.40 / 2.28.36 στο Βερολίνο.

Για την κατάρτιση της λίστας λαμβάνονται υπόψη όλα τα αποτελέσματα αρκεί να είναι διαθέσιμα βέβαια, από όλους τους αναγνωρισμένους Μαραθώνιους που διεξάγονται στον κόσμο και βέβαια τη χώρα μας. Στην Ελλάδα έγιναν όλοι οι Μαραθώνιοι του 2017: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Μεσσήνη, Ολυμπία, Ρόδος, Κρήτη. Η Ολυμπία προέβη σε επίσημη μέτρηση της διαδρομής πριν λίγες ημέρες, και έτσι πλέον όλοι οι Μαραθώνιοι της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν πιστοποιημένη μέτρηση. Στη Κύπρο έγιναν οι Μαραθώνιοι Πάφου και Λάρνακας χωρίς επίδοση για τη λίστα, ενώ ενδιάμεσα έτρεξε η Λεμεσός που έδωσε αθλητή για τη λίστα. Πολύτιμα είναι πάντα τα στοιχεία που αντλούμε από τα εκτενή ρεπορτάζ του Ηρακλή Αθανασόπουλου, που μας ενημερώνει για τους πλέον διάσημους, αλλά και για λιγότερο γνωστούς αγώνες που γίνονται ανά τη Γη.Υπολογίζονται οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες, και μέχρι 4 ώρες για τις γυναίκες, όπως έχει καθιερωθεί από δημιουργίας του RunningNews.gr. Παλιότερα δεν ήταν τόσο πολλοί οι αθλητές και αθλήτριες που έμπαιναν στη λίστα, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, και έπεται ακόμη καλύτερη συνέχεια, ένα ακόμη δείγμα της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος από όποια πλευρά και αν το δει κανείς! Καταρτίζουμε τη λίστα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της IAAF και AIMS, με τον μικτό χρόνο σε προτεραιότητα, και τον καθαρό σε παρένθεση. Πάντως όσοι θα έχουν μικτό χρόνο που δεν θα τους εντάσσει στη λίστα, και καθαρό που θα τους έβαζε, θα αναφέρονται και αυτοί.


Ακολουθεί λοιπόν η τελική λίστα των ανδρών για το 2017. Εκτός από τις επιδόσεις, αναφέρουμε επίσης το έτος γέννησης κάθε αθλητή, καθώς και τον σύλλογο με τον οποίο δηλώθηκε στον αγώνα, ή αν δεν είναι διαθέσιμος, ο σύλλογος με τον οποίο δηλώνεται συνήθως.


Από πέρυσι καθιερώσαμε και τη πρωτοτυπία, να βάζουμε και υπερσύνδεσμο που να οδηγεί στο ρεπορτάζ ή τα αποτελέσματα για την επίδοση του κάθε αθλητή.

ΑΝΔΡΕΣ -ΓΥΝΑΙΚΕΣ (όλες οι επιδόσεις κάτω από 3 ώρες)
 Αθλητής – Έτος γέννησης – Σύλλογος – Επίδοση – Τόπος – Ημερομηνία

-Δείτε τη λίστα Ανδρών εδώ: http://runningnews.gr/item.php?id=30451

-Δείτε τη λίστα Γυναικών εδώ:http://runningnews.gr/item.php?id=30463

Στη περίπτωση που διαπιστώνετε κάποιο λάθος, ή χρειάζεται κάποια προσθήκη, ενημερώστε μας με e-mail στο info @ runningnews.gr παραθέτοντας εφόσον χρειάζεται και το ανάλογο λινκ για επιβεβαίωση.

 runningnews.gr

Δ5
Δ5

Related posts