Στη Ρόδο τελικά οι «28οι Αιγαιοπελαγίτικοι»

Μετά από πέντε χρόνια, η Ρόδος θα φιλοξενήσει και πάλι τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου. Οι 28οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στην Καλλονή Λέσβου, όμως με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ματαιώθηκαν, αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις μετακινήσεις των ομάδων και τη διαμονή τους στην Καλλονή.
Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε με τη ματαίωσή τους, ο ΣΕΓΑΣ ήρθε σε επαφή με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αποφασίστηκε οι αγώνες να γίνουν σε μια ημέρα στο σμαραγδένιο νησί στις 3 Οκτωβρίου, χωρίς τη συμμετοχή στο οικονομικό κομμάτι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής!
Τα έξοδα για τη διαμονή και διατροφή των ομάδων εκτός Ρόδου, θα καλύψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Παράλληλα γίνεται προσπάθεια τα έξοδα της μετακίνησης των σωματείων από τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Σάμο, την Ικαρία και τη Χίο να καλυφθούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Θυμίζουμε ότι τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και του Βορείου Αιγαίου είχαν προϋπολογίσει κανονικά τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Καλλονή, σε αντίθεση με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η οποία δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια.                                                                                                                                                rodiaki.gr

Ο ΕΑΣ Σέγας Λέσβου ανακοίνωσε τα εξής :
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την ματαίωση των «28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου» που επρόκειτο να λάβουν χώρα στην Καλλονή της Λέσβου στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015.
΄Ολοι γνωρίζουμε την αθλητική παιδαγωγική και κυρίως Εθνική σημασία του παραπάνω θεσμού και θεωρούμε αδικαιολόγητη την ματαίωση του για την φετινή χρονιά.
Πιστεύοντας ότι πρέπει να αποδοθούν τα του «Καίσαρος τω Καίσαρι» , γι΄ αυτή την αποτυχία και την απογοήτευση που προκλήθηκε σε εκατοντάδες μικρούς και μεγαλύτερους αθλητές του Αιγαίου, καταγγέλλουμε την ολιγωρία κάποιων θεσμοθετημένων οργάνων που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών της θέσης που υπηρετούν και δεν τήρησαν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει.
Παρά τις επανειλημμένες συνεδριάσεις στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και παρά τις υποσχέσεις περί βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Καλλονής «Κώστας Κεντέρης» και αφού με ενέργειες της ΕΑΣ Λέσβου προσκλήθηκαν, ήλθαν στο νησί μας και έδωσαν οικονομικές προσφορές ειδικοί εργολάβοι, ο Δήμος Λέσβου διά του αρμοδίου υπεύθυνου οργάνου του, έδειξε αδράνεια, έδειξε ολιγωρία (σκόπιμη άραγε;) και δυστυχώς παρήλθαν οι προθεσμίες για την τόσο αναγκαία επισκευή του παραπάνω σταδίου όπως είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί και έτσι χάθηκαν οι αγώνες.
Ο ΣΕΓΑΣ προσπαθώντας να ξεπεράσει την απογοήτευση των αθλητών των σωματείων και για να τους δώσει μια αγωνιστική ευκαιρία, διοργανώνει στη Ρόδο αθλητικούς αγώνες, που δεν είναι όμως θεσμοθετημένοι ως «28οι ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ», με επιχορήγηση κυρίως από τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο Δήμος Ρόδου μόλις ενημερώθηκε πρόσφερε οικονομική βοήθεια για την διοργάνωση των αγώνων αυτών, ενώ ο Δήμος Λέσβου μετά από πολύμηνες συσκέψεις και υποσχέσεις κατάφερε το απόλυτο μηδέν. Μετά από όλα αυτά τίθεται το ερώτημα, μήπως τελικά δεν είναι τυχαία η διαφορά της ανάπτυξης των δύο νησιών Λέσβου και Ρόδου ;
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου χωρίς να αποδίδουμε καμία μομφή και πικρία προς την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 7/09/15 αποφασίσαμε, να προτείνουμε στα αθλητικά σωματεία της δύναμής μας, να μην συμμετέχουν στους αγώνες της Ρόδου, δείχνοντας την μεγάλη απογοήτευσή και την δυσαρέσκειά μας, σε κάποιους τοπικούς άρχοντες για την απραξία τους.
Πιστεύουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να συμμετάσχουμε σε κάποιους αγώνες, αλλά η συνεχής διοργάνωση του επιτυχημένου θεσμού των ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ, και παράλληλα η δημιουργία ή η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, του τόπου που τους διοργανώνει, πράγμα που δεν έγινε και χάθηκε η ευκαιρία να επισκευαστεί ο αγωνιστικός και όχι μόνο χώρος του Δημοτικού Σταδίου της Καλλονής, που όπως γνωρίζουμε όλοι είναι σε άθλια κατάσταση και αποτελεί το μόνο κέντρο του αθλητισμού της δυτικής Λέσβου.
To Δ.Σ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
Follow and like
error0