Fagi.gr

Γ. Λύκος: «Καιρός να μιλήσει η αλήθεια»

Ύστερα από 4 χρόνια προπονητικής στη Χίο και συνολικά 18 χρόνια στον χώρο σαν αθλητής και σαν προπονητής, έφτασε και η δική μου η ώρα να πω ότι η υπομονή μου εξαντλήθηκε. Παρά τις όλες προκλήσεις μπροστά στα ματιά μου κι άλλες τόσες πίσω από την πλάτη μου, πάντα έβαζα νερό στο κρασί μου κι έλεγα άστο να περάσει και δείξε ανωτερότητα.

Την Κυριακή και από εδώ και πέρα όμως, όλα αλλάζουν και δηλώνω ότι η στάση μας σαν ΦΟΚ θα είναι με το γράμμα του νόμου και δεν ξανά υποχωρούμε ποτέ όποτε έχουμε δίκιο.

Μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν…θα μιλήσω μόνο για τα επίσημα γιατί δυστυχώς τα ανεπίσημα δεν μπορώ να τα δηλώσω στο τύπο.

Πέρσι επανιδρύσαμε το αντρικό μας τμήμα, μία πολύ καλή ομάδα, αλλά σαφώς ο ΠΓΣ δύο κλάσεις πάνω από εμάς. Σκοπός μας να ενισχύσουμε το χιώτικο αντρικό βόλλευ περαιτέρω και να γίνει μία νέα αρχή για τις ακαδημίες μας στα αγόρια. Όσο αφορά τις ακαδημίες, το πλάνο πέτυχε όσον αφορά την αντρική ομάδα πέτυχε με το παραπάνω, αφού από τέσσερις αθλητές στην πρώτη προπόνηση βρεθήκαμε με 22 μέσα σε 5 μήνες. Παίζουμε τα ματς στη Χίο με τον ανώτερο Παγχιακό, όλοι περιμέναμε απλά να χαρούμε το ματς και να χάσουμε αξιοπρεπώς όπως και έγινε.

Στοιχείο πρώτο: ξέραμε βέβαια για έναν παράνομο παίχτη που είχε δελτίο και είχε όντως αγωνιστεί την ίδια χρονιά σε άλλη ομάδα. Οι μισοί παίχτες έπεσαν πάνω μου να κάνουμε ένσταση να πάρουμε το πρωτάθλημα κτλ.. Παιδιά λέω υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσουμε κάτι στα μπαράζ? Όχι, οπότε γιατί να το κάνουμε στον συντοπίτη μας Παγχιακό? Δεν υπάρχει λόγος, πάμε παρακάτω. Τελικά η ένσταση έγινε στα μπαράζ ανόδου απο άλλη ομάδα και τιμωρήθηκε ο παίχτης με 18 μήνες, καθώς και ο έφορός του Παγχιακού με την ίδια ποινή. Σωματείο και προπονητής άξιας απορίας δεν τιμωρήθηκαν αλλά αθωώθηκαν. Συνεχίζουμε την επόμενη χρονιά, η ομάδα μας ενισχύθηκε, δεχτήκαμε έναν ανεξήγητο πόλεμο από τη διεύθυνση του σταδίου και συνολικά από όλο το μπάσκετ, ότι είμαστε μία ομάδα με το Νηρέα. Θέλω να ξεκαθαρίσω το θέμα εδώ, ο ΦΟΚ είναι εδώ, αρέσει δεν αρέσει, κατέβασε 2 ομάδες παγκορασίδων, δυο κορασίδων, μία παμπάιδων, μία παίδων και δύο αντρικό. Το μόνο κοινό στοιχείο με το Νηρέα είναι οι κοινές ακαδημίες έως 10 χρονών και αυτό λόγω έλλειψης ωρών. Παρόλα αυτά απορίας άξιο είναι ότι μας παραχώρησαν μία ώρα μόνο για το ανδρικό και μία μόνο για τις παγκορασίδες.

Στοιχείο δεύτερο: Κάθε Τρίτη ο ΠΓΣ είχε προπόνηση 2:30 με 5:00, του πήραν 30 λεπτά και είχε 2:30 με 4:30 ή μέχρι 4:00 δεν θυμάμαι ακριβώς. Μας είχαν δοθεί σαν ΦΟΚ δυο προπονητικές ώρες, όπως είχαμε χρόνια κάθε Δευτέρα. Δεχτήκαμε τα παραπόνα για τις ακαδημίες του ΠΓΣ και τις ώρες που μειώθηκαν και είπαμε ομόφωνα ότι όντως έχει δίκιο, πάρε τη μία προπονητική ώρα της Δευτέρας για τις ώρες που χάσατε σαν ακαδημίες (άλλη μία φορά κάναμε πίσω για το Χιακό συμφέρον). Αποτέλεσμα? Έδωσαν την ώρα στον Κοφινά για να πάρουν άλλη μία ώρα στο Ανδρικό (τέσσερις φορές την εβδομαδά την ώρα που εμείς είχαμε μόνο μία).

Στοιχείο τρίτο: Κάθε Τετάρτη στις 9 έχει προπόνηση ο Νηρέας που εκτελώ χρέη βοηθού προπονητή. Παρατήρησα ότι δεν ερχόταν μετά ο ΠΓΣ για προπόνηση όποτε χωρίς να πω κάτι (λάθος μας κάναμε μία δεύτερη προπόνηση οι άντρες), κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο ΠΓΣ και δεν ξαναπήγαμε. Βέβαια όποτε έπαιζε ο Ολυμπιακός champions league και πολλές άλλες μέρες ούτε λόγος για προπόνηση την ώρα που εμείς διψούσαμε να κάνουμε και δεν είχαμε ώρες. Άστο και αυτό που να μαλώνουμε.

Στοιχείο τέταρτο: Ακούω από μπασκετικούς ότι δεν χρησιμοποιούμε τις ώρες σαν βόλλευ. Σας διαβεβαιώνω όλους και μπορείτε να το ελέγξετε ανά πάσα στιγμή, ότι σαν ΦΟΚ και Νηρέας, όχι μόνο κάνουμε όλες τις ώρες μας αλλά είμαστε και υπεράριθμοι σε πολλές προπονήσεις, πράγμα που μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο πρόεδρος νομικού προσώπου κ.Καμπούρης. Μάλιστα στη προσπάθεια μας στο Ανδρικό να είμαστε λίγο πιο προπονημένοι, κάνουμε Τετάρτες και Παρασκευές με το 1/3 της δύναμης μας, γιατί οι υπόλοιποι δουλεύουν πρωινές προπονήσεις κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει ο υπεύθυνος του γηπέδου κ. Λίναρης. Μάλιστα δύο ώρες που είχαμε σαν ΦΟΚ και δεν μπορούσαμε λόγω ώρας να την κάνουμε τη μία, την δώσαμε στο Ιωνικό χωρίς αντάλλαγμα κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει ο κ. Πουριάζος και τη μία στο Όμηρο κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει ο κ. Ανδρεάδης. Τόσο κύριοί.. Τώρα μην με ρωτήσετε ποιος έχει κάθε Τετάρτη στα Καμπόχωρα μεσημεριανή προπόνηση και κάθε Κυριακή επίσης στα Καμπόχωρα μετά τις 9; Ευκόλως εννοούμενα δεν απαντώ.

Στοιχείο πέμπτο: Πρώτος αγώνας αντρικού μόλις τον Μάρτίο σαν ΦΟΚ, οργιάζαμε να γίνουν αγώνες όλη τη χρονιά να χαρούμε τον αγώνα για κάποιο λόγο, δεν ξέρω γιατί ο αντίπαλος δεν επιθυμούσε, μάλιστα ένας αγώνας τον Δεκέμβριο παρά την προκήρυξη του πρωταθλήματος που τόνιζε ότι για μη παρουσία αθλητών δεν αναβάλλεται αγώνας, αναβάλαμε τον αγώνα του Δεκεμβρίου γιατί πολλοί αθλητές του ΠΓΣ θα έλειπαν αν και ενώ είχαμε ρωτήσει και μας είχαν διαβεβαίωσει από την ΤΕ Χίου ότι δεν αλλάζει, είχαμε αλλάξει 3 εισιτήρια για να είναι οι δικοί μας αθλητές εδώ. Αστό και αυτό που να μαλώνουμε..

Στοιχείο έκτο: Στο πρωτάθλημα παγκορασίδων, ένα κορίτσι χωρίς δελτίο «έλα μωρέ ένα σερβίς θα κάνει» ας κάνει σίγα να στερήσουμε τη χαρά από ένα κοριτσάκι? (και σήμερα το ίδιο θα πράτταμε).

Στοιχείο έβδομο: Αναβολές χωρίς λόγο στα αναπτυξιακά νομίζω 4 ή 5 συνολικά, μαντέψτε πάλι από ποια ομάδα. Αφήστε το και αυτό.

Φτάνουμε στο σήμερα και θα αναρωτιέστε γιατί να ανακοινώνω όλα αυτά. Είναι στην ομάδα ο αθλητής που τιμωρήθηκε με 18 μήνες. Είναι τιμωρημένος δεν τον βάλαμε να παίξει, προσπαθήσαμε όμως να του μειώσουμε την ποινή. Δεν έγινε ως σήμερα. Παρόλα αυτά με εντύπωση είδα τον έφορο που είχε την ίδια τιμωρία να αγωνίζεται κανονικά και εμείς τον δικό μας τον είχαμε έξω, αν και ισχυριζόντουσαν ότι δεν γνώριζαν την ποινή. Ας το πιστέψουμε και απλά από τη πλευρά του παίχτη ειπώθηκε στην ομοσπονδία ότι αφού εκδόθηκε δελτίο σε άλλον με την ίδια ποινή γιατί δεν εκδόθηκε και για το παιδί μας.. Αποτέλεσμα δεν ήταν να εκδοθεί το δελτίο του αθλητή μας (όπως θέλαμε εμείς και μόνο αυτό), αλλά απλά ανακάλεσαν το δελτίο του εφόρου. Να σημειώσω βέβαια ότι ο έφορος έπαιξε μόνο για 4 πόντους χωρίς να κάνει κάτι αξιόλογο ενώ για εμάς είναι ίσως ο καλύτερός μας παίχτης. Προσθέτω ότι γνώριζα για τον έφορο, αλλά μία ακόμη φόρά δεν έκανα ένσταση.

Ως τώρα τίποτα από τα παραπάνω δεν με είχε εξοργίσει και δεν θα τα έλεγα ποτέ αν δεν γινόταν το σκηνικό του Σαββάτου. Ένας προπονητής λοιπόν, αυτοδηλώνει ότι δεν έχει ανανεώσει την κάρτα προπονητή στο ΣΕΠΕ και κάθετε στην κερκίδα μαζί με τον έφορο της ομάδας. Αναρωτήθηκα γιατί όταν ο αρχηγός της ομάδας μου κ. Κυλαδιτής έμαθε οτι θα μας κάνουν ένσταση για τον Κυλαδίτη, λόγω διπλής ιδιότητας παίχτη-προπονητή, θιγόμενοι δήθεν γιατί γνωστοποιήθηκε το θέμα στην ΕΟΠΕ για τον έφορο. Δηλώνω λοιπόν κάθετα ότι σαν Γιάννης Λύκος, Περιφερειακός Προπονητής Ζ’ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη Χίο, ξέροντας σχεδόν πάνω από 100 αθλητές, μεγάλα ονόματα και μη που αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και σε επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν διπλή ιδιότητα, (ένας άγραφος νόμος ότι δε γίνεται ένσταση για αυτό το λόγο), ότι δεν πρόκειται να μην αγωνιστεί και να τους κάνουμε το χατίρι ο συγκεκριμένος αθλητής όπως και μερικούς διαιτητές που έχω στην ομάδα αν δεν το ξέρατε και αυτό. Ο μοναδικός λόγος που έχουμε ομάδα είναι γιατί μας αρέσει το άθλημα και θέλουμε να παίζουμε, γιαυτό κατεβάσαμε δύο ομάδες φέτος και μέχρι και εκεί είπατε στο ματς που ήσασταν γηπεδούχοι και δεν θέλετε να πληρώσετε ότι δεν υφίσταται δεύτερη ομάδα στο αντρικό και δεν παίξατε με την δεύτερη ομάδα ενώ στο πρώτο αγώνα παίξατε κανονικά. Δεν σας κάνουμε το χατίρι και θα συνεχίσουμε ως εχει, εύχομαι πραγματικά να κάνετε ένσταση για αυτό το λόγο, για να γελάσει όλη η Ελλάδα. Όμως; μετά από αυτά συνεχίζω και ΑΠΑΙΤΩ από το Νομικό πρόσωπο, Διευθυνσή του Σταδιού και ΤΕ Χιου πετοσφαίρισης σε ομάδα που δεν έχει επίσημα προπονητή την ώρα που εγώ πλήρωσα κανονικά από την τσέπη μου την συνδρομή μου, να αφαιρεθούν όλες οι ώρες από τον ΠΓΣ και να δοθούν σε σωματεία που έχουν ενεργούς προπονητές και είναι τυπικοί σε όλες τους τις υποχρεώσεις. Ευχόμαι όλος ο υγιής κόσμος που αγαπάει τον αθλητισμό να καταδικάσει το γεγονός και να είναι μαζί μας στη καταγγελία που δημοσιεύω. Δεν ξανά χαϊδεύω τα αυτιά κανενός, καιρός να μιλήσει η αλήθεια, δεν ξανακάνω πίσω ποτέ υπό τέτοιες συνθήκες.

Τελειώνω λέγοντας ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αθλητές του ΠΓΣ, μάλιστα τους θαυμάζω για το ταλέντο τους και δίκαια προηγούνται με 2-0, όλο το θέμα είναι με αυτούς που ξέρουν. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Ευχαριστώ πολύ..

Δ5

Related posts